Euro Shellie

EURO SHELLIE VAN VOIRTRAPPE

*01-01-2002    †25-09-2015

EuroShellie 008

Onze Shel met haar nobele blik zal sinds vanavond niet meer komen als je Shel- Belle-Shellebel of Soepkiep roept.

Een routinebezoekje aan de dierenarts vanwege de herhaling van de kennelhoestvaccinatie en na informeren of de benauwdheid van Shellie cardiaal is vanwege de medicatie voor haar spondylose   bleek ineens een ontgoocheling. Haar hart was redelijk tot goed maar werkte te hard. Er werd een röntgenfoto van de longen gemaakt en daar zat het kwaad. Een grote tumor die haar luchtpijp en een long dichtdrukte. Ze kon feitelijk nog nauwelijks adem halen.

Haar terriër-karakter verdoezelde haar ademnood. Ze was kortademig, zeker. Ze liep ons ochtendrondje langs de zeedijk gedeeltelijk mee. Maar met lol, nieuwsgierig, af en toe een sprintje hoewel dat snel minder werd. Dat er zo’n groot obstakel bezit van haar had genomen …neen dat was totaal overdonderend. Bij zo’n diagnose is er helaas maar één optie, haar verder lijden besparen.

Vanmorgen hebben we haar laten cremeren, ’t voelt nog niet goed, de tijd zal het verdriet en gemis doen slijten. Heel fijn dat ze toch nog een beetje in haar lieve nazaten bij ons is.