De Naam Van Voirtrappe

Van Voirtrappe

honden-5-002

Zo krijg je ze allemaal op de foto

In 1993 heb ik een eigen kennelnaam aangevraagd Van Voirtrappe. Omstreeks 1315 gaf Willem III Graaf van Holland opdracht om hooggelegen  schorren  voor de kust van het gehucht  Voirtrappe te bedijken.(de bedijking zal plaatsgevonden hebben in het najaar van 1315 en voorjaar van 1316 want in 1317 werd er voor het eerst  geoogst). 
Dat is ook het begin van een bescheiden nederzetting midden in de polder van de graaf ( des graven polder) die aanvankelijk Voirtrappe werd genoemd. Later werd de naam Sgravenpolder
steeds meer gebruikt  Eeuwenlang lag het dorpje aan het diepe water van de zeearm De Zwake, die de eilanden Borselen en Zuid-Beveland van elkaar scheidde.  In 1445 werd ter hoogte van ’s-Gravenpolder een dam aangelegd, de huidige Lenshoekdijk.

Geef een reactie